Derfor bør du ikke fryse i dit eget hjem

Derfor bør du ikke fryse i dit eget hjem

Dette indhold er sponsoreret

Hvordan er temperaturen i dit eget hjem? Vi er gået ind i de kolde måneder, og i de fleste hjem kan det både ses på varmeregningen og mærkes på de kolde fødder. Der er ikke noget værre end at gå og fryse i sit eget hjem, og det bør du heller ikke. Ikke alene er det ubehageligt at gå og fryse indendørs; der er flere ting der peger i retning af, at det ikke er godt for din sundhed, hvis du går rundt og fryser.

Dertil kommer, at det ikke er gavnligt for dit hus eller din lejlighed, hvis der er koldt, men det er ikke det, det skal handle om her. Herunder får du i stedet svar på, hvorfor du bør undgå – og ikke mindst hvordan du undgår – at fryse i dit eget hjem. 

Brug for en ny varmekilde?

I flere gamle huse er varmekilden endnu ikke blevet opdateret, hvilket betyder, at den oprindelige varmekilde, som blev installeret i husets byggeår, stadig er den primære varmekilde i huset i dag. Det er derfor værd at overveje, om en ny varmeløsning fra www.danskvarmeservice.dk, kan være den rigtige løsning for dig.

En ny og forbedret varmekilde vil med stor sandsynlighed både afhjælpe de kolde fødder, den unødige forurening og den store, ubehagelige varmeregning, du går og bekymrer dig om. På den måde slipper du for at gå med tre lag uld indenfor i dit eget hjem hen over vinteren.   

Gener i forbindelse med kulde

De færreste er måske klar over, at kulde i hjemmet kan medføre gener og skavanker, som kan give en årsag til ubehag og smerter, hvis ikke man reagerer på kroppens signaler.

Hvis du for eksempel går rundt og spænder, når du opholder dig indendørs i dit eget hjem, så får din muskulatur aldrig ro til at slappe tilstrækkeligt af. Muskelspændinger kan give dig en forkert kropsholdning, hvilket i nogle tilfælde giver anledning til kroniske problemer med dine led. Og lige netop leddene skal man passe særligt godt på i de kolde vintermåneder, fordi mange voksne og ældre døjer med leddegigt, slidgigt eller stivhed i kroppen. Når det er er koldt både indendørs og udendørs, bliver leddene i kroppen aldrig helt afslappede og bevægelige, hvilket kan medføre smerter.

De almene husråd

Som opsummering og mulig løsning på de to ovenstående overskrifter, er der flere ting, du kan gøre for at afhjælpe nuværende eller fremtidige problemer forårsaget af kulde i hjemmet.

For det første, bør du tjekke, om din varmekilde er hensigtsmæssig i dit hjem. For det andet bør du overveje at tænde for din gulvvarme eller at få lagt gulvvarme ned, fordi gulvvarmen fordeler varmen i hjemmet bedre end readiatorer.

Hvis gulvvarme ikke er en mulighed, bør du undgå kolde fødder ved at lægge tæpper flere steder i stuen eller i dit soveværelse, så du ikke træder direkte på de kolde gulve. Udover at lægge gulvtæpper de steder i hjemmet, hvor det er muligt, anbefales du også at anskaffe dig et par gode hjemmesko, som kan holde fødderne og leddene varme, når du er hjemme.


Comments are closed.