Derfor er det en god ide at have en opsparing

Derfor er det en god ide at have en opsparing

Det er meget forskelligt, hvordan penge bruges. Måske er du en af dem, som er sindssygt dygtig til at spare op og kun have udgifter på basale ting? Eller måske du kæmper dig igennem sidst på måneden, fordi der igen ikke stod nok på kontoen? Der er gode grunde til, at det er smart at have en portion penge stående på kontoen.

Uforudsete udgifter

Noget af det, der kan vælte dig økonomisk, er uforudsete udgifter, som kommer bragende ind fra højre, måske lige som du troede, at alt var fint og godt. Det er aldrig en fed følelse, og det kan vække bekymringer og uro, fordi du et øjeblik mister kontrollen og taget i, hvad der kommer til at ske. Derfor kan det være en fordel og en god ide at have en lille portion penge liggende, til hvis der kommer noget uforudset. Man kan selvfølgelig være heldig, og aldrig få brug for det, men i en periode, hvor økonomien kun lige nøjagtig løber rundt, så kan der være brug for, at man i det mindste kan rive en lille smule ud af hatten, hvis behovet opstår. På den måde kan du gå med lidt mere ro i maven og vide, at du ikke er på helt bar bund, hvis der pludselig tikker en bøde, tandlægeregning eller en gæld ind, som kan være svær at finde penge frem til i dit månedlige budget.

At låne penge

Uden en opsparing til det uforudsete, vil nogen måske ty til Lån Penge, hvis du pludselig ender ud et sted, hvor du har brug for penge relativt hurtigt. Dette bør dog kun være allersidste udvej, fordi det at låne penge, ikke kommer uden omkostninger, og altid bør gøres med omtanke. Kig altid efter andre alternativer først og lån aldrig flere penge, end hvad du ved, du kan betale tilbage.


Comments are closed.