Forbrugslån

Forbrugslån

Vi præsenterer dig her på siden for et udvalg af lånedudbydere på det danske marked. Dette er ikke et fyldestgørende billede af hele markedet for låneudbydere i Danmark. Vi får et honorar for de lån, der bliver optaget hos låneudbyderne gennem vores site, og derfor indeholder denne side reklamelinks. Se en oversigt over de udbydere vi samarbejder med her.

Står du og mangler penge og overvejer derfor at låne? Vil du gerne være sikker på, at du får optaget det absolut bedste lån for netop dig? Så skal du læse med her, hvor vi stiller skarpt på forbrugslånet og kigger på de mange muligheder, du har med netop denne type lån.


Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er ganske enkelt et lån, der kan bruges til… ja, forbrug. Det er altså et lån, der ikke er øremærket ét bestemt formål, ligesom et billån eller et huslån for eksempel er. Du kan således bruge et forbrugslån på lige nøjagtigt dét, du har allermest lyst til, hvad end det er at tage ud at rejse, købe nye møbler til stuen eller opgradere garderoben derhjemme.

Forbrugslånet spænder vidt, både når det kommer til lånestørrelse, og når det kommer til løbetid. Du kan optage forbrugslån på få tusinde kroner, men du kan også optage lån på helt op til 600.000 kroner. Løbetiden kan ligeledes variere fra nogle få måneder til 10 eller ligefrem 15 år. Der er altså enormt gode muligheder for at tilpasse forbrugslånet, så det passer til lige netop dit behov og din økonomiske situation.

Når du optager et forbrugslån, skal du desuden ikke stille noget i pant for lånet. Med andre typer lån skal man stille sikkerhed i form af eksempelvis ens bolig eller ens bil, men det er ikke nødvendigt med forbrugslånet, som du derfor ganske nemt kan optage, hvis du står og mangler penge.

Hvor kan man optage et forbrugslån?

Der er utroligt mange muligheder for at optage forbrugslån i dag, og på nettet vil du derfor kunne finde utallige låneudbydere, som alle sammen kan tilbyde dig et forbrugslån. For at navigere i junglen af lånemuligheder er det nemmeste derfor, at du kigger på forskellige låneudbydere og deres specifikke regler, krav og muligheder, så du er sikker på, du finder det helt rette lån.

For eksempel kan du her på siden nemt danne dig et overblik over, hvor du finder de bedste lån, og netop fordi der er så mange forskellige låneudbydere på markedet, er det fornuftigt at bruge lidt tid på det. Så er du sikker på, at du ikke kommer til at optage et lån, som ikke giver mening i forhold til netop din økonomi.

Hvordan ansøger man om et forbrugslån?

Når du har fundet en udbyder, der umiddelbart kan tilbyde dig et fornuftigt lån, går du blot ind på udbyderens hjemmeside og udfylder ansøgningsskemaet. Her skal du naturligvis udfylde, hvor mange penge du gerne vil låne, og hvor lang tid du vil tilbagebetale lånet over. Derudover skal du udfylde dine personoplysninger og eventuelt vedlægge lønsedler. Derefter vil låneudbyderen vurdere din kreditværdighed, og ud fra dette vil man bedømme, om man vil tilbyde dig et lån eller ej. Vælger udbyderen at tilbyde dig lånet, får du tilsendt en låneaftale, som du skal skrive under på – typisk med NemID. Derefter vil du hurtigt have pengene på din konto, og så kan du altså nemt komme ud at realisere dine drømme.

Hvilke krav skal man opfylde for at kunne låne penge?

Hvis du ønsker at optage et forbrugslån, er det nødvendigt, at din økonomi er nogenlunde stabil i forvejen. En låneudbyder ønsker ikke at låne penge til én, hvis økonomien sejler, og det skyldes naturligvis, at de vil være sikre på, at de får deres penge igen. Derudover er det også med til at sikre dig som kunde, så du ikke får optaget et lån, som ikke giver mening for dig.

Der er altså nogle krav til din økonomiske situation, og derudover er der nogle formelle krav, du skal leve op til. For eksempel vil det ofte være et krav, at du er dansk statsborger, hvis du skal låne penge. Hos nogle låneudbydere er det nok, at du har en opholdstilladelse, men det er altså langt fra standarden. Derudover er det typisk et krav, at du har en dansk adresse og et dansk telefonnummer. Kravene kan dog variere meget fra udbyder til udbyder, så vil du være helt sikker på, om du opfylder alle de nødvendige krav, skal du kigge på de enkelte udbydere.

Hvordan får man det bedste og billigste forbrugslån?

Det billigste og bedste forbrugslån er ganske enkelt dét, der passer til din personlige økonomi. Et forbrugslån kan nemlig sagtens have nogle ganske fornuftige vilkår, renter og gebyrer, men kan du ikke betale dine afdrag tilbage som aftalt, kan det godt gå hen og blive dyrt.

Noget af det vigtigste at overveje, når du skal optage et forbrugslån, er derfor, hvor lang løbetiden skal være. Løbetiden og størrelsen på lånet er det, der afgør, hvor store dine månedlige afdrag bliver. Det er klart, at det som hovedregel handler om at blive gældfri hurtigst muligt, og at det derfor som udgangspunkt må ses som en fordel at have et lån med en kort løbetid. Resulterer det i, at afdragene bliver højere, end hvad du har mulighed for at betale, nytter det ikke meget.

Har du ikke mulighed for at betale dine månedlige afdrag, vil der nemlig komme gebyrer på, og så løber det alligevel op. Det gælder altså om at få tilpasset lånet, så dine afdrag passer perfekt sammen med din økonomi. Det skal være til at betale hver eneste måned, så du ikke skal betale ekstra gebyrer, og du skal samtidig også gerne blive gældfri igen så hurtigt som muligt.

Derudover skal du naturligvis overveje, hvor mange penge du overhovedet har råd til at låne. Det koster altid noget at låne penge, og derfor er det også værd at overveje, hvor meget din økonomi kan holde til, at du låner. Et lån skulle gerne give dig større frihed rent økonomisk fremfor at hæmme dig, og derfor skal du altså kigge nøje på din økonomi, før du optager et lån.

På den måde får du det billigste og bedste forbrugslån, som ikke kommer til at koste dig mere end højst nødvendigt at optage, og som kan bruges på lige nøjagtigt dét, du har lyst til.