Minilån

Minilån

Vi præsenterer dig her på siden for et udvalg af lånedudbydere på det danske marked. Dette er ikke et fyldestgørende billede af hele markedet for låneudbydere i Danmark. Vi får et honorar for de lån, der bliver optaget hos låneudbyderne gennem vores site, og derfor indeholder denne side reklamelinks. Se en oversigt over de udbydere vi samarbejder med her.

Minilånet kaldes også nogle gange et kviklån, SMS-lån eller mikrolån – kært barn har mange navne. Uanset, hvad man kalder det, er konceptet det samme: Du låner en mindre sum penge, som du typisk også hurtigt betaler tilbage igen. Står du og mangler penge her og nu, er dette altså oftest den mest oplagte måde at løse det på.

Med et minilån er der desuden ingen regler for, hvad du skal bruge pengene på, så om de skal gå til rejser, nyt tøj, ombygning eller noget helt fjerde er sådan set fuldkommen underordnet. Når først du har fået bevilget lånet, er pengene dine, og så kan du bruge dem lige akkurat, som du har lyst til.

Sådan optager du et minilån

Det er ganske simpelt at søge om et minilån, og faktisk kan du typisk klare det på blot få minutter. Når først du har fundet en låneudbyder, går du nemlig blot ind på hjemmesiden og udfylder ansøgningsskemaet. Her skal du naturligvis skrive, hvor mange penge du gerne vil låne, samt hvor lang løbetid lånet skal have. Derudover skal du udfylde dine personlige oplysninger.

Herefter vil udbyderen vurdere din kreditværdighed – dette kan de gøre ud fra lønsedler eller din e-SKAT. Vurderer de, at de gerne vil tilbyde dig et lån, vil du få tilsendt en låneaftale, og denne har du typisk inden for en halv time, efter at du har ansøgt om lånet. Herefter er der som regel 48 timers betænkningstid, før du kan skrive under på låneaftalen. Når du har gjort det, har du hurtigt pengene på din konto.

Sådan finder du det bedste minilån

Ønsker du at finde det absolut bedste minilån, er tricket at kigge på mange forskellige udbydere og bruge tid på at undersøge dine forskellige muligheder. Det er klart, at hvis du står og akut mangler penge, så har du måske ikke alverdens tid at bruge på research af lån, men det er altså rigtig fornuftigt at investere noget tid og energi i projektet, hvis du har mulighed for det.

Du skal således kigge på forskellige låneudbydere og sammenligne eksempelvis renter, ÅOP, løbetid og forskellige gebyrer. Ud fra dette vil du kunne danne dig et indtryk af, hvor du vil kunne få det bedste lån, og så gælder det om at sende ansøgninger afsted til nogle forskellige udbydere. Du får nemlig først dit endelige lånetilbud, når du bliver godkendt til et lån, og derfor skal du have låneaftalen i hånden, før du helt og holdent kan afgøre, hvor godt et konkret lån er. Det skyldes at dine specifikke betingelser afhænger af din kreditværdighed, som låneudbyderen først vurderer, når du ansøger om et lån.

Disse krav skal du opfylde for at kunne optage et minilån

De forskellige låneudbydere har alle sammen deres egne specifikke krav, du skal leve op til, hvis du ønsker at optage et lån hos dem. Derfor er det nødvendigt at kigge på de enkelte udbydere, hvis du vil være sikker på, at du opfylder alle kravene.

Nogle af de mest udbredte krav er dog, at du er dansk statsborger, har en fast, dansk adresse og har en aktiv e-mailadresse, du kan kontaktes på. Derudover er det oftest et krav, at du har NemID, da du typisk skal bruge dette til at underskrive en eventuel låneaftale.

Det kan derudover være et krav, at du er 23 eller 25 år gammel, før du kan få lov til at optage et lån, og du skal også typisk have et dansk telefonnummer. Der er altså lidt forskellige krav, du skal kunne opfylde, hvis du skal optage et lån, men det er nødvendigt at kigge på de specifikke udbydere, hvis du vil være sikker på, at du kan låne hos netop dem.

Dette er fordelene ved et minilån

Det er ganske hurtigt og nemt at optage et minilån, og det er netop nogle af fordelene ved denne lånetype. Du vil typisk få svar på din låneansøgning inden for ganske kort tid, og når først en eventuel låneaftale er skrevet under, vil du som regel have pengene på din konto samme dag eller næste hverdag. Det er altså den absolut hurtigste måde at låne penge på, og netop derfor er den også så populær.

Desuden er det en af de typer lån, hvor du ikke skal redegøre for, hvad du skal bruge pengene på, og det betyder altså, at du kan bruge dem lige akkurat, som du har lyst til.

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du ikke stille nogen sikkerhed for den slags lån. Du skal altså ikke eksempelvis give låneudbyderen pant i din bolig eller i din bil, som du skal med andre typer lån. Du kan låne helt uden at stille nogen form for sikkerhed til låneudbyderen, og det kan naturligvis også være en fordel.

Er der nogen ulemper ved et minilån?

Minilånet har fået mange hug i medierne gennem tiden, men det er altså ikke fuldt ud berettiget. Ganske vist kan det for nogle mennesker ende galt med et minilån, men der er altså også rigtig mange gode ting ved denne type lån, som vi også netop har været inde på. Noget af det farlige ved minilån kan imidlertid være, at de som regel har meget kort løbetid, og derfor kan det være svært at få pengene betalt tilbage inden for tidsfristen. Betaler man ikke tilbage til tiden, kommer der gebyrer på, og så bliver det lige pludseligt et meget dyrt lån. Betaler du derimod pengene tilbage som aftalt, behøver det ikke at koste alverden at låne penge på denne måde.

Det handler altså om at finde et lån, hvis størrelse og løbetid giver mening i forhold til din økonomi. Løbetiden og størrelsen af lånet afgør, hvor store de månedlige afdrag er. Er de højere, end hvad du kan betale, går det som regel galt. Vil du være sikker på, at dit lån ikke bliver dyrere end forventet, skal du altså nøje overveje, hvad der passer ind i netop din økonomi. Gør du det, bør det ikke være noget problem at optage et minilån, som kan give dig penge her og nu.