Sådan vælger du det rette lån

Sådan vælger du det rette lån

Annoncørbetalt indhold
Vi kan alle have behov for at låne penge – f.eks. i forbindelse med et boligkøb, køb af bil eller blot et forbrugslån. Men det er ikke gratis at låne, men hvis du gør dit hjemmearbejde ordentligt, kan du rent faktisk finde et ret billigt lån. Hos KreditNU har vi ret godt styr på det at låne penge, og herunder giver dig gode råd og tips til, hvordan du finder det helt rette lån.

Hvor stort et lån ønsker du?

Skal du bruge 5.000 kroner, eller har du brug for at låne et større beløb på f.eks. over 25.000 kroner? Når du skal finde det rette lån, er det særligt vigtigt, at du har gjort dig nogle overvejelser omkring lånets størrelse. Visse långivere – heriblandt banken tilbyder typisk ikke lån på under 10.000 kroner, da ÅOP-loftet ikke gøre disse lån særligt rentable. Her kan du i stedet overveje en kassekredit eller et bevilliget overtræk – du bør dog holde godt øje med renteomkostningerne, da disse låneprodukter typisk har nogle ret høje renter.  

Hvor længe vil du låne?

Løbetiden er også vigtig at tage højde for, når du skal finde det rette lån. Har du for eksempel kun behov for at låne et mindre lån på 5.000 – 10.000 kroner, er det ikke særlig fordelagtigt, at lånet løber over flere år. Det skyldes nemlig, at der på langfristede lån oftest løber månedlige renter, ligesom der også er et etableringsgebyr, der kan variere i størrelse. Her bør du i stedet vælge et lån med et mindre etableringsgebyr og hvis muligt også et uden månedlige renter. En tommelfingerregel er dog, at jo større lån, des længere løbetid, så du ikke risikere at have for store månedlige afdrag.

Vil du samle din gæld?

Har du meget gæld fordelt på en række forskellige kreditorer, så kan der være gode penge at spare, hvis du samler det hele i et samlelån. Med et samlelån får du samlet alt din gæld hos en enkelt långiver, og du skal derfor kun betale af til en långiver. Det betyder også, at det hele bliver mere overskueligt for dig, for der er kun én løbetid og én rentesats, du skal forholde dig til.

Er du studerende?

Som studerende har du ofte få penge imellem hænderne, især hvis du kun har SU’en at trække på. Derfor kan der ofte være behov for et lille tilskud hist og pist til f.eks. nye bøger til semester. Er du studerende og skal bruge et lån, er det meget vigtigt, at du ikke låner mere end højst nødvendigt. SU-lånet vil derfor være det mest fordelagtige og billigste lån, du kan finde. Du kan låne op til 3.000 om måneden, og lånet kan derfor være et godt tilskud, når pengene er små. Du bør dog ikke bruge SU-lånet til at blot forsøde tilværelsen med byture og fredagsbarer, selvom renten er lav, så er der til sidst en regning, der skal betales.


Comments are closed.